Relocation, nw3 2010

The weather station after relocation to its present location in nw3. Due to space limitations, the rain gauge was shoved on top of the radiation shield. Furthermore, with no grassy area, an extremely heavy pot was used to house the shield post instead. Otherwise little modification was required, save for an extra base bracket on the post to accommodate the now-sagging base. The pole for the wind sensor had to cut into two 3m sections to enable transport, and was then re-joined with a special joiny thing before being mounted onto the chimney stack. The whole project took several days, ~£150 (mainly for the pot), and much heavy lifting.

Click on thumbnail to jump to full-size image, or simply scroll


Back to all albums

Radiation shield and roof-mounted rain gauge

Photo 1... Top

Shield and gauge close-up

Photo 2... Top

Re-joined and re-mounted alloy pole

Photo 3... Top

Wind sensor atop the pole

Photo 4... Top

Such wind, so sunny

Photo 5... Top

Album Viewer Type